Види експертиз

Бактеріологічна експертиза – методи виявлення та визначення у лабораторних умовах регульованих та інших збудників бактеріальних захворювань в об’єктах регулювання (будь-яка рослина, продукти та інші організми рослинного походження) з метою запобігання або обмеження будь-якої шкоди внаслідок занесення або поширення шкідливих організмів на території України.

Гербологічна експертиза – методи виявлення та визначення у лабораторних умовах засміченості регульованими та іншими видами бур’янів в об’єктах регулювання (будь-яка рослина, ґрунт, продукти та інші організми рослинного походження) з метою запобігання або обмеження будь-якої шкоди внаслідок занесення або поширення шкідливих організмів на території України.

Ентомологічна експертиза – методи виявлення та визначення у лабораторних умовах регульованих та інших шкідливих комах і кліщів в об’єктах регулювання (будь-яка рослина, ґрунт, продукти та організми рослинного походження) з метою запобігання або обмеження будь-якої шкоди внаслідок занесення або поширення шкідливих організмів на території України.

Мікологічна експертиза – методи виявлення та визначення у лабораторних умовах регульованих та інших збудників грибкових захворювань в об’єктах регулювання (будь-яка рослина, ґрунт, продукти та інші організми рослинного походження) з метою запобігання або обмеження будь-якої шкоди внаслідок занесення або поширення шкідливих організмів на території України.

Фітогельмінтологічна експертиза – методи виявлення та визначення у лабораторних умовах регульованих та інших видів фітопаразитичних нематод в об’єктах регулювання (будь-яка рослина, ґрунт, продукти та інші організми рослинного походження) з метою запобігання або обмеження будь-якої шкоди внаслідок занесення або поширення шкідливих організмів на території України.

Вірусологічна експертиза – методи виявлення та визначення у лабораторних умовах регульованих та інших збудників вірусних захворювань в об’єктах регулювання (будь-яка рослина, продукти та організми рослинного походження) з метою запобігання або обмеження будь-якої шкоди внаслідок занесення або поширення шкідливих організмів на території України.

Визначення посівних якостей насіння і товарних якостей садивного матеріалу:

  • методи аналізування чистоти і відходу насіння;
  • методи аналізування схожості та енергії проростання насіння;
  • методи аналізування маси 1000 насінин;
  • методи аналізування вологості насіння;
  • методи визначення зараженості насіння хворобами;
  • методи визначення заселеності насіння шкідниками;
  • методи визначення домішок насіння інших рослин;
  • методи визначення життєздатності.

Аналіз біохімічних і технологічних показників сільськогосподарських культур та продуктів їх переробки включає такі види аналізувань: 

  • визначення натури;
  • визначення склоподібності;
  • визначення вологості;
  • визначення вмісту домішок в зерні (зернова та смітна домішки);
  • визначення вмісту домішок в олійних культурах (олійна та смітна домішки);
  • вмісту фузаріозних зерен та рожевозабарвлених;
  • визначення чисельності сажкових зерен;
  • визначення кількості та якості клейковини;
  • визначення числа падіння;
  • оцінка органолептичних показників (колір, запах);
  • визначення металомагнітної домішки;
  • встановлення рівня зараженості та заселеності шкідниками;
  • визначення вмісту крупності в зерні;
  • визначення вмісту ядра;
  • визначення типового складу;
  • визначення плівчастості;
  • визначення зкрен пошкоджених клопом-черепашкою.